19 Eylül 2007 Çarşamba

amaaan resesyon, canııım resesyon!




http://online.wsj.com/public/resources/documents/info-launch.html?project=discountrate0807&w=980&h=490





Büyük lokma ye, büyük laf konuşma demişler.. Dün gece FED, faiz oranlarını 2003'ün ortasından bu yana ilk kez indirdi. Hem de yarım puan! Hem de enflasyonu göstere göstere faiz indirmeyeceğine dair iddialı bir duruş sergilemesine rağmen. Kaç aydır FED hakkında yazı yazarken "Bütün baskılara rağmen faiz indirimine yaklaşmayan, boyun eğmeyen" tanımlamalarını kullandıktan sonra FED'in faiz indirimine gitmesi, üstüne üstlük çeyrek puanı bırakın 0,50'lik bir indirimle gösterge faiizni 4,75'e çekmesi, bir de iskonto faizini bir kez daha indirmesi benim için ne ifade ediyor biliyor musunuz? FED ağlaya ağlaya resesyon gerçeğini kabul ettiiiiiiii!!!




FED için artık enflasyon kadar ekonomik büyüme, daha doğrusu "büyüyememe" de önemli. 7 Ağustos'dajki toplantısında öncelikli riskin enflasyon olduğunu söyledikten sonra böylesi bir hamle gelmesi ise çok daha anlamlı malumunuz vechi ilee.... (böyle mi yazılıyor tam emin değilim bu arada..:) )
Bugün marketwatch'a bakıyorum ohhh asya coşmuş da coşmuş... Dün akşam ise Latin Amerika borsaları yüzde 4'lere yakın çıkışlar göstermiş. Bugün IMKB için aynı şey geçerli olabilir. IMKB uzmanı arkadaşlar bugün biizm de en az bir yüzde 4 kadar çıkış yaşayabileceğimizi tahmin ediyor.
Bu arada bir süre yazmayı atladım. Arada bir Northern Rock hikayesi var ki İngiltere mortgage piyasasında, anlatmaya doyamiciim.. Üzerinden geçti ama birşeyler yazmak istiyorum o konuda da..

Hiç yorum yok: